BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, June 5, 2016

Komuniti Bloggers Penang
Assalamualaikum dan Good Morning

Salam Ramadhan al Mubarak

Minta maaf bebanyak bagi yang p cari saya d Lorong Kulit
Buat masa ni, sekiranya nak berjumpa tu halo halo dulu na? Tak pun mai teruih ke Prangin Mall, tingkat 3, wing belah Parkson

Macam-macam ada.. Banyak barang dah bertambah...

Fabulous! Marveloous!
Rugi tak mai singgah
Baik.. Kali ni kami kongsikan set syiling

Siri Haiwan Terancam keluaran Bank Negara Malaysia pada tahun 2003

Sangat cantik
Masih dalam keadaan yang bagus dan cantik

Lengkap... 1 set... shining lagi... siap dalam casing lagi... 

video

Kualiti duit tersebut boleh dilihat di video di atas

Berminat, sila hubungi kami melalui FB One and Only -O&O atau walk in ke Tingkat 3 Prangin Mall, Atrium B (Deret Parkson), singgah kedai Zack & Min Trading :-)



Friday, May 13, 2016

MotorSikal Kuasa Besar Vintage!

Komuniti Bloggers Penang
Assalamualaikum dan selamat Tengah Hari..

Sambil menghirup kopi, mai intai sat...

Koleksi motosikal yang diperbuat daripada nat dan skrew

Sangat sangat menarik!!

Yezza..

MotorA Pandangan Sisi Motor Kuasa Besar


Pandangan Hadapan... Sangat Kretif, Nat dijadikan lampu motor



Motor Jenis lain???? Ada... jom jom usha

Motor Jenis B. Motor zaman dullu... ada penumpang duk kat belakang... antique!



Motor C: Motor Kusa  Besar 



Motor D Dengan Skru di hadapan

Motor E: Ala Skuter

Motor F: Motor Kuasa Tinggi Yang Lebih Ranggi







Cantik?

Menarik?

Tertarik?

Jom pm/ komen/ message/ wassap kami laju-laju di 0164917751 (min)

Jangan tunggu lama-lama :-)
Komuniti Bloggers Penang
Assalamualaikum dan salam sejahtera

Mahu melihat sesuatu yang aneh??

Jom kliik video di bawah ;-)

video


Menarik kan??

Ini adalah wang Indonesia yang memberi tindakbalas dengan suhu badan kita => menggulung ;-)

Berminat??
Cepat cepat pm kami di talian wassap 016 4917751 (yasmin)

Sehingga stok masih ada :-)

Saturday, March 17, 2012

CHINA STAMPS!!!!

Komuniti Bloggers Penang
Assalamualaikum!!!!!!!!!!!!!!

Long time no see?? hahahahha 

I was busy collecting, buying and surveying the stamp market.

A lot of my customers, are demanding to see stamps from other countries, like Taiwan, Japan, China, Singapore.

Well, GREAT NEWS! I HAVE THEM!!

All you have to do is come to my shop at Prangin Mall 2pm-7pm, and take your own sweet time choosing the stamps of your heart desire~~

We no more do deliveries, though we do have orders, because in order to see and choose stamps, you have to see, touch and choose and pick the type and quality of the stamps yourself :)


If you think you could not stop by at my shop, no problem, do stop by at Lorong Kulit in the morning, 9am-12pm :)

I know, it is indeed hard to search and look for me from the lot number. So, now you can look out for me yourself, by the name Zack @ Zakaria

This is me Mohd Zakaria @ Zack at my shop at Zack& Min Trading, Prangin Mall
We have China stamps dating back in 1950's to the 90's. Joint issues with Japan, Malaysia, Taiwan, Moh Tze Tong badges collections n many many more. We have loose and set stamps all for you :) So come grab them before its too late and u may regret it :)

I'll be waiting for you at these locations:)

a) Lorong Kulit in front of the Penang stadium. My stall is by the entrance facing the coffee shop :)
9am-1pm

b) Zack & Min Trading, 3rd floor Prangin Mall, Facing the Parkson, in front of the eleveator :)
2pm-8pm

Call for us before you come? NO PROBLEM! 
ZAKARIA 016 4780576

We sell you at reasonable price. 

SEE YOU THERE!!!

*************************************************************


Assalamualaikum!!!!!!!!!!!!!!

Lama tidak jumpa?? hahahahha 

Saya sibuk mengumpul, membeli dan menganalisa pasaran setem di luara sana (cewaaah..)

Ramai pelanggan-pelanggan saya yang minta setem2 dari negara Jepun, China, Taiwan, Singapura.

BERITA BAIK UNTUK ANDA!!!! SAYA MEMANG ADA SEMUA SETEM2 NI!!!

Jadi, kalau nak mai tengok setem2 ni, kena la mai kedai saya di  Prangin Mall 2pm-7pm, dan ambil masa anda untuk pilih setem-setem yang anda suka~~

Minta maaf sangat sangat, kami tak buat lagi pekhidmatan penghantaran setem, walaupun ada yang buat pesanan, sebab dalam membeli setem ni, kena rasa,tengok kualiti, jenis, dan pilih setem tu sendiri :)


Sekiranya, rasa susah nak singgah kedai saya ni, x pa, x da masalah, boleh mai singgah di tapak saya di  Lorong Kulit 
9am-12pm :)

Saya tau. Kalau dah masuk lorong Kulit, susah gak nak cari nombor tapak kan? hahaha Oleh itu, ha, kali ni saya letak gambar saya kat bawah ni. Senang untuk anda semua nak cari saya. Kalau tidak pun, boleh tanya mana tapak
  Zack @ Zakaria, semua orang kenai :)

Ini la saya, Mohd Zakaria @ Zack di kedai saya ,Zack& Min Trading, Prangin Mall

Kami ada juga menawarkan setem China, seawal 1950-an hingga ke tahun 90-an. Joint issues dengan negara Jepun, Malaysia, Taiwan, koleksi badge Moh Tze Tong dan banyak lagi. Kami ada menjual setem secara sekeping2 dan juga secara set  :) Jadi, cepat rebut peluang ni sebab sekarang setem setem China dah sangat kurang di pasaran, sebelum anda menyesal :)

Kedatangan anda adalah sangat-sangat dialukan dan dinantikan di lokasi-lokasi berikut :)

a) Lorong Kulit di hadapan stadium Pulau Pinang. Tapak saya berhadapan dengan pintu masuk Lorong kulit yang menghala ke arah kedai kopi :)
9am-1pm

b) Zack & Min Trading, Tingkat 3 Prangin Mall, menghala Parkson, berhadapan dengan eleveator :)
2pm-8pm

Nak telefon dulu sebelum datang?? NO PROBLEM! 
ZAKARIA 016 4780576

Kami menjual setem pada harga yang berpatutan. Nak diskaun yang lebih? Hahahaha kena la beli banyak-bayak betul tak  :)

JUMPA ANDA DISANA!!!

Thursday, May 5, 2011

koleksi Setem Sarawak

Komuniti Bloggers Penang
assalamualaikum semua bloggerz...
hello all bloggerz...


sini saya ada koleksi setem yang baru, Koleksi Setem Sarawak...sila lihat dahulu...
here, i have a new stamp collection, the Sarawak Stamp Collection...please feel free to look at them....


setem Sarawak 1sen

setem Sarawak 2 sen

setem Sarawak 15 sen

setem Sarawak 25 sen
setem Sarawak 4 sen


setem Sarawak 12 sen

setem Sarawak 10 sen

setem Sarawak 8 sen

setem Sarawak 6 sen

full set Setem Sarawak 1950
Untuk makluman semua bloggers, saya hanya menjual setem-setem yg ditunjukkan di atas dalam bentuk complete set, saya tidak menjualnya secara berasingan. Setem-setem yg ditunjukkan di atas adlh untuk memudahkan anda melihat setiap setem dgn lebih dekat...
For all you bloggers information, i only sell these stamps in the form of a complete set, i don't sell them piece by piece. The stamps shown above are to enable you to have a better view of each of the stamps.

Setiap set Koleksi Setem sarawak dijual pada harga yg murah sahaja, iaitu RM 25 dgn 9 setem dalam setiap set.
Each Sarawak Stamp Collection are sold at a very cheap price of RM 25, each set comprising of 9 stamps

Sekiranya anda berminat dengan setem-setem yg ditunjukkan di atas, sila hubungi saya di talian 016-4780576
atau, lawati tempat kerja saya di Lorong kulit, Pulau Pinang, berhampiran stadium
If you're interested in the stamps shown above, please give me a call at 
016-4780576
or, come visit me at Lorong kulit, Penang, near the stadium

terima kasih di atas sokongan anda selama ini... =)
thanks for your support.. =)

Saturday, April 30, 2011

Diam x Semestinya Menghilang..

Komuniti Bloggers Penang
AssalamUalaiKum semua~~~


Apa khabar?? Dah berswang dah blog saya ni... 
Bukan apa, sibuk mencari setem-setem baru dan lama.. 

Terima Kasih kepada anda semua yang sudi melawat blog saya dan sudi menjadi follower saya. 

Hasilnya, Alhamdulillah, ramai juga yang telah menghubungi saya dan membuat tempahan setem. Ada yang cuba mencari saya di Lorong Kulit.. tetapi tidak berjodoh untuk bertemu sebab tidak tahu rupa paras saya ni, hahaha..

Jadi, dalam post akan datang, saya akan letakkan gambar saya dan lot tempat saya berniaga untuk memudahkan sesiapa yang lebih gemar untuk memilih dan 
melihat koleksi setem-setem saya secara LIVE!!


Ada yang meragui kualiti setem-setem saya jual ini.. 
katanya murah sangat, mesti tidak berkualiti.. 
JANGAN BERSANGKA BEGITU!! 

anda boleh datang sendiri mengunjungi saya di Lorong Kulit. Insya Allah, kalau tiada aral melintang, hari-hari saya berniaga. Tanya saja "ZACK", pasti semua kenal :)

Ingat ya, wlaupun blog ini tidak berupdate, tidak bermaksud stok setem saya tidak terupdate... hahaha.. stok setem saya, alhamdulillah sentiasa terupdate

Setem dalam & luar negara, 
Baru dan Yang Lama..


Saya TUNGGU kedatangan anda.. Datanglah Beramai-Ramai.... 
Kalau anda kata anda datang setelah melihat blog ini, kalau anda 
beli banyak, Insya Allah, diskaun akan diberikan :)

SELAMAT HARI BURUH SEMUA!!!!!!!


******************************************************************************

ASSALAMUALAIKUM!!!

How are you?? My blog is full of cobwebs it seems.. hahaha... its been a while since i last updated my blog.. i was extremely busy looking up for stamps. 

Thanks for the constant support from the followers, visitors of my blog. 
Alhamdulillah, thanks to you guys, the demand of stamps has increased!! there's a few buyers who called and came in to buy the stamps at my stall. Some had come to Lorong Kulit, but were unable to find me as they do not recognize me..

 Hahahaha.. INSYA ALLAH.. on my next post, i shall post my picture together with my stall here, for the convenience of people out there who are eager to look for stamps :)

Some are doubtful on the quality of stamps that i sell online. NO WORRIES!!
Insya allah, the stamps are all in good condition. If you would like to have a look yourself, why not?? come down to LORONG KULIT, and ask for ZACK
everyone knows me, would be able to show you my stall :)

Remember, though my blog is not constantly updated, but my stamps are
Insya Allah updated. 

Local & Foreign Stamps, 
Old and NEW stamps!! 

I'LL BE WAITING FOR YOU!!
I WELCOME YOU WITH OPEN HANDS TO VISIT ME AT MY STALL!! 
if you buy a lot, and you told me you came because 
you saw my post on my blog,
insya allah, i will be able to give you discount :)

HAPPY LABOUR DAY!!!


Komuniti Bloggers Penang
 


do we still remember this young lady, Princess Diana? she died in a tragedy...may God bless her...
all we could cherish now is how nice & graceful she had been when she was alive...she was very warm with the people...visiting them as often as she could...

masihkah kita mengingati wanita yang bergelar Puteri Diana? dia meninggal dalam 
satu tragedi yang mengerikan...semoga Tuhan memberkatinya....
kita hanya mampu mengingati sifat-sifatnya yang lemah-lembut & pengasih ketika dia masih hidup....dia juga sangat peramah dengan rakyatnya kerana sanggup meluangkan masa bersama mereka setiap kali dia mendapat peluang....

the little boy in Princess Diana's arms is actually Prince William who recently got married....
anak kecil yang berada di pangkuan Puteri Diana adalah Putera William yang baru sahaja berkahwin...

So, here you go..these are the stamps i told you about, 
TRIBUTE TO HE ROYAL FAMILY....
each strip has 5 stamps & each strip is sold at a 
cheap price of RM 6.00...

some shots of the late Princess Diana on trips to meet the people
beginilah reaksi Puteri Diana ketika melawat rakyatnya



a casual shot of her in her normal, everyday outfits
Puteri Diana dalam pakaian kasualnya

she travels a lot doesnt she?
Puteri Diana banyak mengembara kan?

Princess D with her memorable sweet smiles
Puteri Diana dengan senyuman manisnya yang tidak akan dilupakan





so, are you interested in these most exclusive 
'Tribute to the Royal Family' stamp collection? 

if you do, you know where to find me...
give me a call, 016-4780576
want to meet me in person for a private chat?
visit me at my workplace, Lorong Kulit, Penang

 Dont be shy to leave comments at the bottom of the page....
thank you for all your support!
=)